یه دختر معمولی با یه زندگی معمولی
 
قالب وبلاگ

 

سوال اینه:

سلام.

گرفتن اقامت در آلمان برای یک دانشجوی دکترای خانم  به همراه شوهر و (بچه های آینده اش چه تو آلمان به دنیا بیان چه تو ایران) چطوریه؟ چه مدت باید در آلمان باشن و شرایط اقامت  و پاسپورت آلمانی گرفتن چیه؟

 

جواب:

سلام.

گرفتن اقامت خیلی خیلی خیلی وابسته به ایالتتونه. چیزایی که می گم ممکنه توی ایالتی که شما بخواین برین اصلا کاربرد نداشته باشه. پس بهترین راه اینه که تلفنو وردارین، یه زنگ به اداره ی اقامت شهری که می خواین برین بزنین و بپرسین.

ولی این طوری که نزدیکای ما اقامت گرفتن، با سه سال پرداخت مالیات شما می تونین اقامت دائم بگیرین. حالا اگه دکترایی که طرف پیدا می کنه، شغل حساب بشه و مالیات پرداخت کنه، خب دوره ی دکتریش هم جزو مدتی که برای اقامتش لازم داره حساب میشه. اما اگه حقوقی که دریافت می کنه، بورس داشته باشه و دکتراش شغل حساب نشه، دوره ی دکتریش جزو مدتی که برای گرفتن اقامت لازم داره حساب نمی شه.

با شرایطی که گفتم بعد از سه سال طرف می تونه اقامت دائم بگیره. تو اقامت دائم شما باید شیش ماه یه بار (یا تو بعضی ایالت ها سالی یه بار) حتما بیاین آلمان. یعنی اگه برین ایران و شیش ماه (یا یه سال) برنگردین، اقامتتون باطل می شه.

ضمنا برای گرفتن اقامت شما باید مدرک B1 آلمانی رو هم داشته باشین.

برای پاسپورت گرفتن باید 8 سال تو آلمان زندگی کنین. مهم نیست که تو اون مدت کار کردین یا نه، فقط هشت سال زندگی کردن کافیه. اما باید مدرک زبان آلمانی داشته باشین (فکر کنم بازم B1 کافیه ولی مطمئن نیستم) و یه امتحان شهروندی هم باید بدین که یه دفترچه داره که مثل آیین نامه ی رانندگی می خونین سوالا رو و میرین سر امتحان. امتحانش سخت نیست، یه سری سوالای کلی راجع به آلمانه، که از شما به عنوان شهروند انتظار میره که بلد باشین، مثلا یه کمی راجع به تاریخش، یا راجع به جغرافیش و اینکه کی رئیس جمهوره و این جور سیستم ها.

برای کسی که همراهه، بعد از اینکه نفر اول پاسپورتشو گرفت، بعد از حدود یه سالش می تونه پاسپورت بگیره ولی بازم شرط مدرک زبان و اون امتحان برقراره.

برای بچه مطمئن نیستم، ولی یادمه یه بار من سرچ کردم برای شهر خودمون، این طوری بود که اگر پدر یا مادر پاسپورت آلمانی داشته باشه به بچه ای که تو آلمان به دنیا بیاد پاسپورت آلمانی میدن. در مورد اینکه بچه تو ایران به دنیا بیاد من اصلا اطلاعی ندارم.

اما اگه بچه بالای 18 سال باشه، فکر می کنم باز شرایط مثل یه آدم بزرگ و مستقله. یعنی باید 8 سال زندگی کنه تا پاسپورت بگیره و اصلا ربطی به اون نداره که پدر و مادرش پاسپورت آلمانی گرفتن یا نه.

اما بازم تاکید می کنم، من فقط و فقط مال یه شهرو که می دونستم گفتم. شهر به شهر خیلی فرق داره.

من خودم الان یه سرچ کردم، این لینکو پیدا کردم. شاید جواب یه سری سوالاتونو داشته باشه.

 

[ ۱۳٩۳/٢/٦ ] [ ۱۱:٠۳ ‎ق.ظ ] [ دختر معمولی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

من یه دختر معمولی هستم که با همسرم توی یه شهر کوچیک آلمان یه زندگی دانشجویی خیلی معمولی داریم و اینجا میخوام همین روزای ساده ولی قشنگ زندگیمونو ثبت کنم. البته زندگی ما هم مثل همه ی زندگی ها فراز و نشیب های زیادی داشته و داره ولی داشتن این فراز و نشیب ها خودش معمولیه! -------------------------------------------------- اگر سوالی در مورد پذیرش توی آلمان داشتین، اول از همه لطفا به سایت اپلای ابرود دات ارگ مراجعه کنید. ----------------------------------------------- اگه نتونستید جواب سوالاتونو بگیرین، من تا جایی که بتونم بهتون کمک می کنم، ولی ازتون خواهش می کنم، سوالاتون رو فقط و فقط توی پست "از من بپرسید" که تنها پست توی برچسب "از من بپرسید" هست، بپرسید، یعنی این آدرس: http://mamooli.persianblog.ir/post/524/ در غیر این صورت به احتمال زیاد جواب داده نمیشه. ------------------------------------------------ اگه رمز می خواین، بگین. -------------------------------------------------- اگه با من کار دارین، به این آدرس ایمیل بزنین: mamooli_persianblog@yahoo.com
نويسندگان
موضوعات وب
صفحات اختصاصی
امکانات وب