یه دختر معمولی با یه زندگی معمولی
 
قالب وبلاگ

سوال اینه:

من میخوام شروع کنم استاد پیدا کردن و اپلای برا دکترا. هنوز مدارک دانشگاهیم و ... را ترجمه نکردم و نمیدونم هم دقیقا چه مدارکی لازممه. کجا میشه این مدارک رو بدونم؟ هر دانشگاه مدارک خاصی تو سایتش میزنه؟؟ دیگه اینکه این مدارک رو کی از من میخوان؟ موقع اپلای استاد میخواد یا موقع ویزا گرفتن سفارت میخواد یا موقع ثبت نام اونجا که اومدیم!!؟؟ میخواببینم میشه اپلای کنم و کم کم این چیزا رو آماده کنم یا باید اول مدارکم کامل اماده باشه. و باید انگلیسی باشه یا آلمانی؟ شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج هم لازمه ترجمه بشن؟

 

جواب:

کجا میشه این مدارک رو بدونم؟ هر دانشگاه مدارک خاصی تو سایتش میزنه؟؟ برای پذیرش دکترا، اگه بخواین به استاد ایمیل بزنین، مدارک مشخصی نیست که بخواین براشون ایمیل کنین. یعنی اصولا جایی نمی زنن، مگر اینکه خود استاد تو صفحه ی شخصیش بنویسه که اونم معمولا این کارو نمی کنه.

اما عرف اینه: ریزنمرات ارشد (انگلیسی یا آلمانی) + مدرک زبان (در صورتی که دارین) + پروپوزال/کاور لتر/ انگیزه نامه.

اولی و سومی مهم ترن. اولی برای اینکه نشون بده زمینه تون چطوریه، درس های مرتبطی که پاس کردین، نمرتون تو اون درسا و غیره و سومی برای اینکه نشون بده چرا میخواین این رشته رو بخونین؟ روی چه موضوعی می خواین کار کنین؟ با چه متدی میخواین کار کنین؟ چه ایده ای دارین واسه این کار؟

دیگه اینکه این مدارک رو کی از من میخوان؟ موقع اپلای استاد میخواد یا موقع ویزا گرفتن سفارت میخواد یا موقع ثبت نام اونجا که اومدیم!!؟؟ میخواببینم میشه اپلای کنم و کم کم این چیزا رو آماده کنم یا باید اول مدارکم کامل اماده باشه. 

این مدارکو موقع اپلای شما ایمیلی می فرستین. برای سفارت بهتره الان خودتونو درگیر نکنین. برای سفارت شما نیاز به "مدرک ارشد" ترجمه شده و "تایید شده توسط سفارت آلمان تو ایران" دارین. برای اینکه رایگان بتونین تایید کنین توسط سفارت، باید پذیرش رسمی دانشگاهو داشته باشین (نه پذیرش استاد). پس بهتره از الان درگیرش نشین. از زمانی که استاد به شما اکی بده، یه عالمه وقت دارین برای ترجمه ی مدارک و تایید و این چیزا.

اما مدرک زبانو هرچه سریع تر بگیرین. استاد ممکنه از شما نخواد، اما سفارت می خواد. البته هستن کسایی که از استاد نامه ی رسمی گرفتن که توش گفته این شخص زبانش خوبه و نیازی به مدرک زبان نداره و ما همین طوری قبولش داریم. اما شما بگیرین که خیالتون راحت باشه. چون بعدا اگه بخواین جایی برای بورس اقدام کنین (مثلا موسسه ی دااد)، باید مدرک زبان داشته باشین و دیگه اونجا راه نداره که از ترفند نامه ی استاد و این حرفا استفاده کنین. کلا هم هرچیزی رو آدم مدرکشو داشته باشه بهتره.

مدارک می تونه انگلیسی یا آلمانی باشه. ولی از اونجایی که همه جا (تا جایی که من همیشه دیدم) انگلیسی رو قبول داره، همون انگلیسی ترجمه کنین که ارزون تره.

البته بعدا برای سفارت بهتره آلمانی بدین. من که خودم فقط یه سری آلمانی ترجمه کردم، اونم واسه سفارت بود.

اگر هنوز ریزنمراتتون کامل نیست (ترم 4 رو تموم کردین)، اینو بدونین که برای پذیرش از استاد ریزنمره ی غیررسمی و ناکامل هم قبوله. من خودم با ریزنمره ای پذیرش گرفتم که فک کنم دو یا چهار تا نمره ام توش نبود، از جمله نمره ی تزم!!

استاد در کل با توجه به درسایی که پاس کردین و اون انگیزه نامه/پروپوزالی که می فرستین تصمیم می گیره.

برای سفارت، من ریزنمره ی رسمی ترجمه شده ی تایید شده (توسط سفارت) + نامه ی انگلیسی از دانشگاه که دقیقا گفته "این شخص در این تاریخ با این معدل فارغ التحصیل شده" رو بردم و قبول کردن. اما اگه تو سایت سفارت نگاه کنین، ترجمه ی "دانشنامه" رو خواسته. ولی من بدون دانشنامه ویزا گرفتم.

اما برای ثبت نام تو دانشگاه، "باید"، ترجمه ی رسمی دانشنامه تون باشه، وگرنه ثبت نام نمی شین. من خودم یه ماه منتظر بودم تا کسی که بهش وکالت داده بودم برام دانشنامه رو گرفت، ترجمه کرد و فرستاد. تو این مدت شما کارتونو شروع می کنین، اما رسما دانشجوی دانشگاه نیستین، کارت دانشجویی ندارین، بلیت حمل و نقل عمومی دانشجویی هم نمی تونین بخرین. اما از نظر استاد دانشجوش هستین، کارتونو شروع می کنین، حقوقتونو هم میگیرین.

و باید انگلیسی باشه یا آلمانی؟

هر دوش اکی ه. انگلیسی ارزون تره.

شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج هم لازمه ترجمه بشن؟

شما خیلی جلوجلو دارین پیش میرین، اینا رو بعد از ورود به آلمان احتیاج دارین. شناسنامه و کارت و ملی رو برای کارهای مربوط به آلمانتون هیچ وقت لازم ندارین. اینجا هر وقت میگن کارت شناسایی، شما باید پاسپورت نشون بدین. هیچ کدوم از اون مدارک ما به درد اینجا نمی خوره. اما سند ازدواج برای گرفتن بیمه ی خانواده لازمه.

شناسنامه و کارت ملی کی به دردتون می خوره؟ وقتی کارای مربوط به ایران می خواین انجام بدین. مثلا میخواین تو کنسولگری پرونده ی دانشجویی باز کنین، می خواین به یه نفر تو ایران وکالت بدین، یا خلاصه هر کار دیگه ای که توی کنسولگری انجام بدین.

حتما هم هردوشو بیارین که اینجا کنسولگری مثل ایرانه! یه مدرکت نباشه کلا میگن بگو پست کنن از ایران برات!! بدون اون نمیشه.

 

[ ۱۳٩۳/٦/۱۳ ] [ ٤:٤۱ ‎ب.ظ ] [ دختر معمولی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

من یه دختر معمولی هستم که با همسرم توی یه شهر کوچیک آلمان یه زندگی دانشجویی خیلی معمولی داریم و اینجا میخوام همین روزای ساده ولی قشنگ زندگیمونو ثبت کنم. البته زندگی ما هم مثل همه ی زندگی ها فراز و نشیب های زیادی داشته و داره ولی داشتن این فراز و نشیب ها خودش معمولیه! -------------------------------------------------- اگر سوالی در مورد پذیرش توی آلمان داشتین، اول از همه لطفا به سایت اپلای ابرود دات ارگ مراجعه کنید. ----------------------------------------------- اگه نتونستید جواب سوالاتونو بگیرین، من تا جایی که بتونم بهتون کمک می کنم، ولی ازتون خواهش می کنم، سوالاتون رو فقط و فقط توی پست "از من بپرسید" که تنها پست توی برچسب "از من بپرسید" هست، بپرسید، یعنی این آدرس: http://mamooli.persianblog.ir/post/524/ در غیر این صورت به احتمال زیاد جواب داده نمیشه. ------------------------------------------------ اگه رمز می خواین، بگین. -------------------------------------------------- اگه با من کار دارین، به این آدرس ایمیل بزنین: mamooli_persianblog@yahoo.com
نويسندگان
موضوعات وب
صفحات اختصاصی
امکانات وب